Gepardien erikoinen parittelu tallentui videolle, tällä kertaa Kalaharissa.

26-vuotias valokuvaaja Juan Venter oli Kalaharissa, kun hän huomasi tavallisesta poikkeavan tilanteen.

”Videomateriaali kuvattiin Tswalussa. Kun saavuimme paikalle, kuulimme kovaa ääntelyä ja näytti aivan siltä kuin gepardit olisivat tapelleet keskenään. Todellisuudessa 2 miestä paritteli yhden naaraan kanssa samanaikaisesti. Tämän vuoksi eläimet pitivätkin niin kovaa ääntä. Menin sanattomaksi, kun tajusin mistä oli kyse ja käskin vieraita kuvaamaan tilannetta, sillä he eivät tulisi koskaan näkemään samaa uudelleen”, Juan Venter kertoo Latestsightings-sivustolle ja jatkaa:

”Kissat menivät lopulta puskaan piiloon, sillä gepardit ovat äärimmäisen arkoja eläimiä ja emme halunneet häiritä niiden parittelua, koska luontoa tulee kunnioittaa. Minulla on ystäviä, jotka ovat kuvanneet gepardeja jopa 15 vuoden ajan, mutta yksikään heistä ei ole nähnyt samanlaista tapausta aiemmin.”

Youtube

Juan Venter ei usko näkevänsä samankaltaista tilannetta enää koskaan

”Tämä on luultavasti ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun näen jotain tällaista. Aikaisemmin samankaltainen tilanne on nähty vain eläintarhassa. Jopa muurahaiskävyn näkeminen on todennäköisempää kuin tämän näkeminen uudestaan”, hän toteaa.

En ole aikaisemmin tiennyt että eläimetkin harrastavat kolmen kimppaa. Kirahvitkin tuntuivat olevan tilanteesta ihmeissään.