Kirahvi on maailman pisin nisäkäs ja Afrikan savannien ikoninen symboli.

Nämä majesteettiset eläimet tunnetaan rauhallisista ja eleganteista luonteenpiirteistä. Siksi ei olekaan ihme ettei maapallolla ole olemassa ihmisiä, jotka eivät pitäisi kirahveja ihanina ja mielenkiintoisinsa eläiminä. Kirahvit eivät kuitenkaan aina käyttäydy elegantisti ja rauhallisesti, sillä joissakin tilanteissa ne saattavat ottaa yhteen lajitovereidensa kanssa.

Krugerin kansallispuistossa liikkuneessa kirahvilaumassa nähtiin yhteenotto, kun kaksi urospuolista kirahvia kohtasi toisensa. Lauman naaraista ja paritteluoikeudesta kamppailleet kirahvit seisoivat vierekkäin ja aloittivat hurjan tappelun. Urokset löivät toisiaan päällä ja aiheuttivat toisilleen ikäviä vammoja. Kirahvien kohtaamiset eivät yleensä ole näin väkivaltaisia, mutta urosten ollessa samankokoisia niin jälki voi usein olla karua.

Iskivät toisiaan, kunnes toinen eläimistä menetti tajunsa

Urokset iskivät toisiaan voimalla, kunnes toinen kirahveista sai kovan osuman pään ja selkänikaman väliin. Tämän jälkeen eläin lyyhistyi maahan ja taistelun voittanut uros asettui seisomaan tajuttomana olevan lajitoverinsa päälle.

Voit katsoa oheiselta videolta, kuinka kirahvit tappelivat ja mitä sen jälkeen tapahtui.