Kova kylmyys aiheutti erikoisen ilmiön: katso mitä pariskunnan omenapuulle tapahtui

Polaaripyörre aiheutti erikoisen ilmiön pariskunnan omenapuun omenoille.

“Karsin omenapuutani ja ravistelin sitä toimenpiteen yhteydessä. Tämän seurauksena tapahtui jotain eriskummallista, sillä omenoiden sisältö valui ulos ja jäljelle jäi vain ”kummitusomenoita”, Andrew kertoo ja jatkaa:

”Suurin osa omenoista putosi kokonaan, mutta osa niistä jätti jälkeen ”kummitusomenan”.

”Uskon että kylmyys oli juuri sopiva ja tämän vuoksi omenan sisäpuoli ei ollut ehtinyt jäätyä. Omenoiden sisäpuolella oli kuitenkin optimaalinen lämpötila, jonka seurauksena se muuttui soseeksi (omenoilla on alhaisempi jäätymispiste kuin vedellä)”, Andrew kertoo.

Fortune Legends tarjoaa rekisteröinnin yhteydessä kierrätysvapaita ilmaiskierroksia markkinoiden parhaalla palautusprosentilla. Luo pelitili 2 minuutissa!

Andrewn puu ei ole ainut, josta löytyy erikoisia omenoita

”Veikkaan että kummitusomenoita voisi löytyä useammaltakin pihalta, sillä monilla oli jäänyt omenoita puuhun syksyn jälkeen.”

Andrewn mukaan läheskään kaikki hedelmät ja vihannekset eivät pysty samaan temppuun.

”Tällaista voi sattua vain hedelmille ja vihanneksille, jotka jätetään talven ajaksi ulos. Suurin osa sadosta kerätään kuitenkin jo syksyllä.”

Hortonomi William Shoemaker, Illinoisin osavaltion yliopistosta, kertoo Forbesille että puuhun jätetyt omenat altistuivat poikkeuksellisen kylmälle pakkaselle polaaripyörteen vuoksi.

Tämän vuoksi omenat muumioituivat tai mätänivät ja muuttivat omenat soseeksi. Kun omenoiden lämpötila putoaa noin -18 asteeseen, niiden rakenne hajoaa ja tämän vuoksi hedelmäliha saattaa valua ulos nestemäisenä.

Ihmiset saattavat ihmetellä, miksi omenat eivät jäätyneet kiinteiksi, Shoemaker kuitenkin muistuttaa että omenat ovat todella happamia, jonka vuoksi kylmyyden tulee olla äärimmäinen että ne jäätyvät kiinteiksi.

Kuvittele omenapuu, joka olisi täynnä tällaisia?

Jaa uutinen, jos et tiennyt että omenapuulle voi käydä tällä tavalla kovan pakkasen aikana.

Fortune Legends tarjoaa rekisteröinnin yhteydessä kierrätysvapaita ilmaiskierroksia markkinoiden parhaalla palautusprosentilla. Luo pelitili 2 minuutissa!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.