Kuwaitissa uutisankkurina toiminut nainen erotettiin, kun hän kutsui miestä hyvännäköiseksi.

Kuwaitilainen uutisankkuri on hetki sitten erotettu informaatioministeriön toimesta. Syy? Hän kehui vitsillä kollegaansa hyvännäköiseksi suorassa tv-lähetyksessä.

Basima al-Shammar toimi Kuwait TV:n uutisankkurina, kunnes hän teki kriittisen virheen. Video Al-Shammarista lähti leviämään nopeasti sen jälkeen, kun hän kehui miestä hyvännäköiseksi suorassa TV-lähetyksessä. Mies ei ilmeisesti tiennyt että suora lähetys oli jo alkanut, sillä hän oli asettamassa päähinettään. Al-Shammar sanoi miestä hyvännäköiseksi, jotta hänen ei tarvitsisi viimeistellä ulkonäköään.

1

Länsimaissa tämä oltaisiin pistetty hyvän huumorin piikkiin, mutta Kuwaitissa se tulkittiin naispuolisen henkilön flirttailuksi, joka on ehdottomasti kiellettyä.

”Nawaf, sinun ei tarvitse asetella ghutraa, olet komea sellaisena kuin olet”, tässä lause, joka luultavasti saattoi Basima al-Shammarin työn päätökseen. Kyseessä on todella viattomalta kuulostava lause, mutta video on kiertänyt arabimaan sosiaalisessa mediassa ja loukannut lukuisia kuwaitilaisia poliitikkoja. Osa heistä, kuten MP Mohammad Al Hayef, otti yhteyttä informaatioministeriöön ja pyysi heitä tekemään jotain, jotta vastaavanlaisia tapauksia ei sattuisi uudestaan.

”Se mitä sanoin, ei ollut tarkoitettu millään tavalla vitsiksi, Basima al-Shammar kertoo Al-Arabiya -uutisille ja jatkaa:

”Maissamme on yleistä sanoa toista komeaksi, jos hän yrittää asetella päähinettään paikoilleen… Minä sanoin, että hänen ei tarvitse asetella päähinettä, sillä hän näytti hyvältä jo sellaisenaan…. Sanoin tämän siksi että me odotimme häntä suorassa lähetyksessä.”

Informaatioministeriö ei kuitenkaan hyväksynyt Al-Shammarin selitystä ja tutkinta siitä flirttailiko nainen suorassa lähetyksessä jatkuu…

On äärimmäisen surullista ajatella että maailmassa on satoja miljoonia naisia, jotka eivät saa sanoa mitä he haluavat. Viaton heitto voi johtaa potkuihin tai jopa pahempaan rangaistukseen – toivottavasti asiaan tulisi muutos mahdollisimman nopeasti.

Jaa uutinen Facebookissa, jos annat tukesi tälle urhealle uutisankkurille!