Perhe oli lievässä shokissa, kun avaruudessa leijunut tavara laskeutui heidän pihalleen.

Nancy Welke ja hänen aviomiehensä Dan olivat ulkoiluttamassa hevosiaan, kun he kuulivat kovan äänen omalta pihaltaan noin kello 8:45 aamulla. He eivät kuitenkaan olisi osanneet odottaa, että Michiganissa sijaitsevalle pihalle olisi laskeutunut satelliitti.

Monimutkaista teknologiaa sisältävä laite oli edelleen päällä ja se piti ääntä. Satelliitti oli Samsungin laukaisema ja siinä luki: ”Samsung Space Selfie.”

Tällä hetkellä on vielä epäselvää onko Welkesin pihalle laskeutunut ”SpaceSelfie” -satelliitti sama satelliitti, joka kävi avaruudessa. Satelliitin perässä oli naru ja ilmapallo, joiden tehtävänä oli auttaa satelliittia laskeutumaan maankamaralle turvallisesti.

Samsung Electronics julkaisi viime viikolla ensimmäisen selfien, joka lähetettiin avaruuteen.

Pressitilaisuudessa ilmoitettiin seuraavasti: ”Samsung Electronics paljasti tänään ensimmäisen selfien, joka lähetetään avaruuteen. Selfiessä poseeraa näyttelijä, malli ja filantrooppi Cara Devigne. Tämä selfie on yksi monista, jotka Samsung aikoo lennättää stratosfääriin tämän viikon aikana. SpaceSelfie tarjoaa kaikille mahdollisuuden saada oma kuvansa avaruuteen.”

Cara Delevingne kommentoi tempausta:

”Olen otettu siitä, että saan olla Samsungin SpaceSelfie pioneeri! Juhlistaakseni tätä haluan ottaa ensimmäisen ryhmäselfien, joka päätyy avaruuteen. En malta odottaa, että fanit pääsevät liittymään kanssani avaruuteen ja pääsemään käsiksi omiin selfieihinsä. Kaikilla on mahdollisuus liittyä Caran joukkoon lataamalla selfie Samsungin ”Mission Control” -nettisivustolle, Cara kertoo ja jatkaa:

”Kuvat valitaan satunnaisesti ja esitetään Galaxy S10 5G:n 6,7 tuumaisella näytöllä maapallon näkyessä taustalla. Tämän jälkeen kuva lähetetään takaisin maapallolle ja annetaan alkuperäiselle omistajalle. Teimme tänään historiaa ensimmäisellä selfiellä, joka lähetettiin avaruuteen.”

Mutt vielä on tosiaan epäselvää, onko Welkesin pihalle laskeutunut satelliitti peräisin alkuperäisestä Samsungin laukaisusta. Samsungin mukaan joukko työntekijöitä tulee noutamaan laitteiston pois Welkesin pihalta.

Ei sitä joka päivä näe satelliittia omalla takapihallaan! Katso video alapuolelta.

Onneksi keneenkään ei sattunut. Olisi ollut ikävää, jos Samsungin selfie-tempaus olisi vienyt viattomia ihmishenkiä.