Vesimelonit tuovat mieleeni kesän ja aurinkoiset helteet. Vesimelonia on itse asiassa terveellistä syödä helteiden aikana, sillä hedelmä sisältää runsaasti hivenaineita ja ennen kaikkea vettä.

Vesimelonit säilyvät melko pitkään, mutta niilläkin on parasta ennen -päiväys. Parasta ennen ei kuitenkaan tarkoita etteikö kyseistä ruokaa voisi syödä päivämäärän ylittymisen jälkeen. Olet taatusti joskus juonut päivän tai pari vanhaa maitoa, joka tuoksui ja maistui täysin tavalliselta.

Mutta mennäänpäs asiaan: mitä luulet, että tapahtuu jos vesimelonin säilyttää vuoden ajan avaamattomana?

Nainen säästi vanhan vesimelonin

Yhdysvalloista kotoisin oleva Nita Gill omistaa YouTube-kanavan, jossa hän jakaa hyviä ruoanlaittovinkkejä. Nita halusi kokeila millaiseksi vesimeloni muuttuu, kun sitä ei avata vuoteen.

”Oletko koskaan juhlinut vesimelonin syntymäpäivää? En minäkään”, nainen sanoo YouTube-videollaan.

Nita oli ostanut vesimelonin ja pistänyt sen muutamaksi kuukaudeksi sivuun. Roskiin heittämisen sijaan, hän päätti säästää vesimelonin ja katsoa millaiseksi se muuttuisi ajan kuluessa.

Vesimeloni oli säilynyt yllättävän vihreänä, mutta siihen oli muodostunut erikoisia kuoppia ja pieniä läikkiä hometta. Olen silti sitä mieltä, että meloni oli säilynyt hyvin!

Sisäpuoli näytti kummalliselta

Nita leikkaa vesimelonin, mutta sisällä ei ollut juuri mitään. Tässä vaiheessa tuli selväksi ettei melonia voisi enää syödä. Vesimelonin sisäpuolen tekstuuri oli muuttunut kurpitsamaiseksi ja limaiseksi.

Tämä video ei luultavasti tee ketään viisaammaksi, mutta mielestäni sitä oli mielenkiintoista seurata.