Eläinten salametsästäjät myrkyttävät, ampuvat ja tappavat eläimiä myydäkseen niiden ruumiinosia pimeillä markkinoilla.

Esimerkiksi sarvikuonoja metsästäessä salametsästäjät ampuvat majesteettisen eläimen ja leikkaavat siltä pelkän sarven talteen – en pysty edes kuvailemaan sanoin, kuinka sairasta ja ällöttävää toimintaa tällainen on. Vika ei ole kuitenkaan pelkästään köyhissä salametsästäjissä, sillä sarvista valmistettavaa jauhetta ostavat ihmiset ovat vähintään yhtä syyllisiä.

Allthatsinteresting.com
Allthatsinteresting.com

Allthatsinteresting.com uutisoi tapauksesta, jossa Etelä-Afrikassa ollut salametsästäjä joutuikin itse saaliiksi.

Etelä-Afrikassa leijonalauman hyökkäykseen kuolleen miehen uskotaan olleen salametsästäjä. Tapaus sattui helmikuun 10. päivä 2018 Limpopon provinssissa, Etelä-Afrikassa. Tutkimusten mukaan leijonalauma hyökkäsi ja tappoi salametsästyksestä epäillyn miehen Krugerin kansallispuistossa, Hoedspruitin yksityisellä metsästysalueella.

Myös Arman Alizad vieraili Etelä-Afrikassa tutustumassa salametsästystä torjuvan vapaaehtoisarmeijan toimintaan.

Miehen jäännöksistä ei jäänyt juurikaan mitään jäljelle, sillä leijonat olivat syöneet hänet. Vain miehen pää oltiin jätetty jäljelle.

Paikallinen poliisi, Moatshe Ngoepe, kertoi viranomaisille että kuollutta miestä luultiin aluksi puiston työntekijäksi joka oli kadonnut. Kadonneena ollut mies löydettiin kuitenkin myöhemmin.

Miestä ei olla vielä tunnistettu, mutta tutkinnat hänen identiteettinsä selvittämiseksi ovat käynnissä. Poliisi löysi pään läheltä ladatun kiväärin, jonka vuoksi he uskovat miehen toimineen salametsästäjänä. Kansallispuistossa tapahtuva salametsästys on ollut nousussa kohonneen sarvikuonojen sarvien kysynnän vuoksi.

pxhere.com
pxhere.com

Tammikuussa 2017, Limpopon kansallispuistosta löydettiin kolme myrkytetty leijonaa, joiden päät ja tassut oltiin leikattu talteen.

Villieläinten metsästäminen on laitonta Etelä-Afrikassa ilman maanomistajan ja viranomaisten lupaa. Valitettavasti rikkaat voivat kuitenkin ostaa itselleen oikeuden, jolla he pääsevät ampumaan savannilla eläviä eläimiä – en tiedä, onko tämä yhtään sen parempaa kuin salametsästäminen. Se että menee tappamaan eläimiä vain siksi että on varaa… On täysin käsittämätöntä ja brutaalia.

Leijonia metsästetään salaa lähinnä ruumiinosien vuoksi, sillä niillä on kova kysyntä Afrikan ja Aasian lääkemarkkinoilla.

Salametsästäjiä uhkaa kova tuomio, mutta riski vs. tuotto on niin kova, että moni köyhissä oloissa elävä salametsästäjä haluaa ottaa riskin.

PublicDomainPictures.net
PublicDomainPictures.net

Villien ja uhanalaisten eläinten ampuminen on rikos koko maapalloa kohtaan. Myös laittomasti tapetuista eläimistä valmistettujen tuotteiden ostaminen tulisi olla rangaistava teko.

Jaa uutinen Facebookissa ja levitä tietoisuutta rikoksista, joita Etelä-Afrikassa tapahtuu päivittäin.