Moni ihminen lataa puhelimensa yön aikana, sillä älypuhelin saattaa olla päivisin jatkuvassa käytössä eikä aikaa lataamiselle tämän vuoksi ole.

Kuluneiden vuosien aikana on kuitenkin tullut ilmi lukuisia tapauksia, joissa yöllä latautumassa ollut puhelin on aiheuttanut vaaratilanteita ja pahimmassa tapauksessa kuolemia.

14-vuotias Alua Asetkyzy Abzalbek meni illalla sänkyyn kuunnellen samalla musiikkia älypuhelimestaan. Bastoben kaupungista, Kazakhstanista kotoisin oleva Alua löydettiin kuitenkin seuraavana aamuna kuolleena sängystään.

Puhelin oli ollut lähellä Aluan päätä ja räjähtänyt yön aikana. Poliisin mukaan Aluan puhelin oli ollut latauksessa. Räjähdys oli aiheuttanut teinille vakavia vammoja, joihin hän oli oletettavasti kuollut heti.

Kuolinsyyntutkijat vahvistivat Aluan menehtyneen puhelimen akun ylikuumenemisen seurauksena aiheutuneeseen räjähdykseen, paikallismedia kirjoittaa.

Onnettomuutta kuvailtiin ”traagisena tapaturmana” ja puhelimen merkkiä ei paljastettu.

”En voi uskoa tätä. Olit paras. Me olimme yhdessä lapsuudesta asti. Minulla on vaikeaa ilman sinua. Kaipaan sinua niin paljon. Olet jättänyt minut pysyvästi”, Aluan paras ystävä kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Kyseessä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta, kun sängyn vieressä oleva älypuhelin aiheuttaa onnettomuuden. Tällaisen uutisen jälkeen kannattaa varmistaa, että latauspiuha on ehjä ja samalla muistaa, että puhelinta tulisi ladata hereillä ollessa.

Jaa uutinen Facebookissa ettei kukaan kokisi samaa kohtaloa kuin Alua.