Mikä on todennäköisyys sille, että HBO julkaisee Chernobyl mini-sarjan ja hetken kuluttua toinen Venäläinen ydinreaktori räjähtää? Pieni, mutta niin kuitenkin tapahtui.

Elokuun 5. päivä nettiin julkaistulla videolla venäläinen ”asetehdas” räjähtää vieden 7 ihmishenkeä ja aiheuttaen laajan evakuoinnin.

Liveuamap

@Liveuamap
Military warehouses exploded in Krasnoyarsk region of Russia. Ongoing evacuation of Kamyanka village of Achinsk district russia.liveuamap.com/en/2019/5-augu… #Russia

Spekulaatiot räjähdyksen oikeasta alkuperästä alkoivat nopeasti, sillä monet eivät uskoneet kyseessä olevan ”asetehdas.”

Twitteriin alkoi ilmestyä kuvia huolestuneista ihmisistä, jotka ostivat joditabletteja ja tämä tarkoittaa sitä että kaikki ei ilmeisesti ollut kunnossa.

Säteilyn määrä kasvoi lievästi lähialueilla.

Informaatio pääsee tänä päivänä liikkumaan paljon nopeammin kuin aikaisemmin. Tämä tarkoittaa sitä, että totuus paljastui 7 päivää myöhemmin ja Venäjä myönsi epäonnistuneen ydinkokeen.

Joten sen sijaan, että venäläinen asetehdas olisi räjähtänyt, kyseessä oli pienessä ydinreaktorissa tapahtunut onnettomuus, joka vei 7 ihmisen hengen pakottaen lähialueen asukkaat lähtemään kodeistaan.

Alla video räjähdyksestä, jonka paikallinen asukas kuvasi:

Lähteet: www.independent.co.uk, time.com